Sveriges enda märkesförsäkring för Audi 

Logo Audi Försäkring
Logo Audi Försäkring

Stöld, skadegörelse eller inbrott i bilen

Stöldförsäkringen ingår i halvförsäkringen. Läs om förebyggande åtgärder och vad du ska göra om du råkat ut för bilstöld eller inbrott.

Bakre stänkskärm på en parkerad bil.

Om du råkat ut för bilinbrott eller bilstöld 

Om du haft inbrott i bilen måste du göra en polisanmälan, antingen på polisens hemsida eller genom att ringa 114 14. Sedan kan du göra din skadeanmälan här på webben, dygnet runt.

Bra att veta:

  • Om du fått bilradion, däcken eller annan utrustning stulen måste du visa upp kvitto eller annan handling som visar var och när du köpte det som blivit stulet, och vad det kostade. 
  • Däck och takbox som tillhör bilen omfattas av stöldförsäkringen, oavsett om de är monterade på bilen eller förvaras på annat sätt – till exempel i garage eller förråd.*
  • Kör inte med bilen om någon har försökt stjäla den. Rattlåset kan vara skadat och då kan ratten låsa sig under körning.
  • Om din bil inte kommer tillrätta inom 30 dagar från att anmälan är gjord får du ersättning av oss motsvarande värdet på din stulna bil. Detta gäller om du har minst en halvförsäkring på bilen. 

*Tänk på att omonterade däck ska förvaras inlåsta i ett utrymme som endast du har tillgång till för att du ska få full ersättning. Om du förvarar dina däck på däckhotell är det viktigt att du blir garanterad att däckhotellet tar ansvar för däcken och kompenserar dig i fall de blir stulna.

Självrisk vid stöld eller inbrott i bil

Om du råkat ur för en stöld gäller olika självrisker beroende på vad som hänt dessutom påverkas självrisken om bilen är utrustad med extra stöldskydd.

  Självrisk
Stöld ur bil 1 800 kronor
Stöld ur bil - vid godkänt larm 1 000 kronor
Stulen bil -  spårsändare 0 kronor

Skadegörelse på bil

Alla skador på din bil som avsiktligen gjorts av någon annan än dig själv klassas som skadegörelse. Exempel på detta kan vara repor i lacken eller sönderskurna däck. Ifall du råkat ut för skadegörelse på din bil så ska du anmäla skadan till polisen så fort som möjligt. Detta är ett krav för att du senare ska kunna göra en skadeanmälan och kunna uppge ett diarienummer.

Du får ersättning för skadegörelse om din bil är helförsäkrad eller har giltig vagnskadegaranti. Du kan se vilken omfattning du har på Mina sidor samt vilken självrisk. Med tillägget Stor Bilextra kan självrisken reduceras till endast 1000 kr vid bekräftad skadegörelse. Kom ihåg att ifall någon råkar köra in i din bil när denna är parkerad så klassas detta som en parkeringsskada och inte skadegörelse. 

Tips för att undvika bilstöld och inbrott

Tekniker putsar framruta

Anmäl skada - Audi Försäkring

Om du råkat ut för en skada eller olycka så är mer krångel det sista du ska behöva uppleva. Anmäl din skada direkt online hos Audi Försäkring - snabbt och smidigt.

De flesta får besked direkt

Fotobesiktning på 5 minuter

Följ ditt ärende på Mina sidor