Hämtar information

Audi vägassistans

Du kan ha flera assistansförsäkringar kopplade till din bil, vilken som är den bästa vägassistansförsäkringen för din Audi beror på vad som har hänt och vad du behöver hjälp med.

Varningstriangel vid vägkant

Bärgning ingår i bilförsäkringen

Bärgning ingår när du har din Audi minst halvförsäkrad. Om skadan på bilen är ersättningsbar betalar vi bärgning till närmaste märkesverkstad.  Om felet inte kan repareras på plats eller om föraren plötsligt blir sjuk eller skadad hjälper vi dig att bärga bilen och transporterar förare, passagerare och bagage. Har skadan skett utomlands betalar vi transport till lämplig märkesverkstad i Sverige.

  • Persontransport
    Om föraren blir sjuk eller skadad ersätts resa till hemort i Sverige för förare, passagerare och privat bagage. Fortsatt resa kan betalas istället för hemresa om det blir billigare.
  • Fordonstransport
    Om driftstoppet inträffat i Sverige bärgas bilen till närmaste auktoriserad verkstad. Om driftstoppet inträffat utomlands bärgas den till lämplig märkesverkstad. Bilen bärgas också om föraren drabbats av olycksfall, blivit plötsligt sjuk eller avlidit och ingen medresenär kan köra hem den.

Boka bilbärgning 

Om du är i Sverige, Norge, Finland eller Danmark kan du enkelt beställa bärgare online. Det enda du behöver göra när du bokar bärgare är att acceptera din GPS-position, uppge bilens registreringsnummer och ditt telefonnummer sedan kommer vår bärgningspartner Viking kontakta dig.

Behöver du bärgning utanför Sverige, Norge, Finland eller Danmark, ring oss så hjälper vi dig 08-541 706 50.

Självrisk vid bärgning

Självrisk är den del av skadekostnaden som du behöver betala själv. Självrisken betalar du direkt till Viking när bilen är bärgad. På Mina sidor kan du se din självrisk eller läs mer om självrisk.

Audi Vägassistans

När du köper en ny bil ingår nybilsassistans vanligtvis i tre år med möjlighet till förlängd vägassistans när du servar din Audi hos en auktoriserad Audi verkstad. Assistansen gäller om det plötsligt inte går att köra med bilen på grund av exempelvis punktering eller annat haveri. En förutsättning för att denna assistans ska gälla är att du måste ha följt serviceplanen för bilen. Kontrollera alltid med serviceverkstaden om vad som gäller för din bil.

Läs mer om Audi Vägassistans på audi.se

Audi Försäkring är en del av If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102. Audi Försäkring är ett samarbete med Volkswagen Finans Sverige AB