Hämtar information

Vägassistans - hjälp på vägen

Du kan ha flera assistansförsäkringar kopplade till din bil. Vilken som är mest fördelaktig att använda beror på vad som har hänt och vad du behöver hjälp med.

varningstriangel

Bärgning ingår i försäkringen

Bärgning/vägassistans ingår i vår räddningsförsäkring när du har din Audi minst halvförsäkrad hos Audi Försäkring. Om felet inte kan repareras på plats eller om föraren plötsligt blir sjuk eller skadad hjälper vi dig att bärga bilen och transporterar förare, passagerare och bagage.

  • Persontransport
    Om föraren blir sjuk eller skadad ersätts resa till hemort i Sverige för förare, passagerare och privat bagage. Fortsatt resa kan betalas istället för hemresa om det blir billigare.
  • Fordonstransport
    Om driftstoppet inträffat i Sverige bärgas bilen till närmaste auktoriserad verkstad. Om driftstoppet inträffat utomlands bärgas den till lämplig märkesverkstad. Bilen bärgas också om föraren drabbats av olycksfall, blivit plötsligt sjuk eller avlidit och ingen medresenär kan köra hem den.

Bilbärgning och självrisk

Om du är i Sverige, Norge, Finland eller Danmark kan du enkelt beställa bärgare online. 
Behöver du bärgning utanför dessa länder, ring oss så hjälper vi dig 08-541 706 50.

Räddningsförsäkringen gäller med avdrag för självisk, din självrisk kan du se på Mina sidor eller läs mer om självrisk.

Nybilsassistans och förlängd assistans vid service

När du köper en ny bil ingår nybilsassistans/assistansförsäkring vanligtvis i tre år med möjlighet att förlänga den om du servar din Audi hos en auktoriserad Audi verkstad. Assistansen gäller normalt om det plötsligt inte går att köra med bilen på grund av exempelvis punktering eller annat haveri. En förutsättning för att denna assistans ska gälla är att du måste ha följt serviceplanen för bilen. Kontrollera alltid med serviceverkstaden om vad som gäller för din bil.

Läs mer om Audi Vägassistans

Audi Försäkring är en del av If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102. Audi Försäkring är ett samarbete med Volkswagen Finans Sverige AB